• De afgelopen weken is er door verschillende vrijwilligers veel werk verzet!

  Het kunstgras is uitgeklopt en er ligt nog een kleine stapel achterop het veld. Het merendeel is via de marktplaats door mensen opgehaald voor allerlei doeleinden, zoals onder de schommel / zwembad, afwerking langs straatwerk en tijdelijke opvulling van tuin etc. Hierdoor hebben we aanzienlijk kunnen besparen op afvoerkosten.
  Het talud achter de kleedkamers is weer netjes gemaakt en geëgaliseerd na het verwijderen van de zwarte grond. Ook hebben we de zwarte grond op het oude beachveld geëgaliseerd en ontdaan van stenen en wortels.

  Na een grondtest bleek dat de voedingswaarde van de zwarte grond ontoereikend was en dat we compost, mest en kalk moesten toevoegen voordat we konden gaan inzaaien.
  De benodigde hoeveelheid compost zou aanzienlijke kosten met zich meebrengen, maar we hebben het geluk gehad dat een producent bereid was om dit te schenken. We hebben maar liefst 30 kuub (20 ton) speciale sportveldencompost gekregen, die we niet alleen konden gebruiken voor het oude beachveld en het talud, maar ook voor het herstel van de haag, die er niet al te best aan toe is. Een deel van de compost bewaren we tot volgend voorjaar, zodat we het kunnen gebruiken als extra 'boost' voor het nieuw ingezaaide gebied en onder de haag.

  Het is geweldig natuurlijk dat we zoveel compost hebben gekregen, maar dit moest wel worden opgehaald in Wijster (boven Hoogeveen). Gelukkig was transportbedrijf 'E. Salomons' uit Hardenberg bereid om dit tegen een sterk gereduceerd tarief te vervoeren. Salomons kwam met een trailer met een 'walking floor', waarmee ze de compost gemakkelijk in meerdere bulten konden lossen. Salomons Transport | Transport voor mest en mestverwerking bedankt voor jullie hulp!

  De compostbulten zijn als een toplaag over de zwarte grond verdeeld, waarna we dit zorgvuldig hebben vermengd met een grondfrees en de bodem hebben aangedrukt met een tuinwals. Voor de inhuur van dit soort gereedschap mogen we de firma ‘Boels’ als nieuwe sponsor verwelkomen, wat ook handig zal zijn voor de toekomstige renovaties. De mest en kalk, die we voordelig via de marktplaats hebben aangeschaft, zijn vorige week verspreid.

  Afgelopen zondag is het oude beachveld en het talud ingezaaid en licht ingeharkt.
  Over ongeveer twee weken hopen we de eerste grassprietjes te zien en na ca. 6-8 weken zal het beloopbaar zijn.

  Tot die tijd kunnen we er geen gebruik van maken en moeten we de ballen gewoon even meenemen naar het ballenhok 😉

  Begin volgend jaar zullen we twee zandbakken plaatsen, zodat de allerkleinsten weer met zand kunnen spelen.

   

  Namens KV Apeldoorn willen wij iedereen die geholpen heeft bedanken voor hun inzet.