• Wat is je volledige naam: Pien Koning
  Wat is je leeftijd: Ik ben 19 jaar
  Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer verpleegkunde, ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding. Waar ik een jaar stage moet lopen, dit doe ik in het Gelre ziekenhuis op afdeling K0: orthopedie, kaak, oog, KNO
  Omschrijf je zelf in maximaal 5 woorden. Sociaal, zorgzaam, enthousiast, bemoeial haha.
  Sinds wanneer korfbal je en waarom? Ik ben begonnen toen ik 8 was, bij atalante. Ik ben bij korfbal gekomen omdat storm dit al deed en ik toch wel nieuwsgierig werd hierdoor.
  Wat vind je het leukst aan korfballen? Dat het een gemengde sport is. En je niet per se de snelste hoeft te zijn, dat komt mij goed uit 😉
  Hoe ziet je korfbalcarrière er tot op heden uit? Ik ben begonnen toen ik 8 jaar bij atalante, was in de E1 en vanuit door gegaan naar de D,C, B, A. In de C1 + B1 hebben we meerdere keren op het NK gestaan dat was echt een hele leuke ervaring. Nu speel ik in het 2e.
  Welke vrijwilligerstaak/-taken doe je of heb je gedaan? Ik heb een keer een wedstrijdje gefloten, verder niet heel veel..
  Welke vrijwilligerstaak zou je ooit nog wel eens willen doen? Dat weet ik niet.
  Wat voor type speler ben jij? Ik ben denk ik niet echt een aanvallende of verdedigende speler meer een beetje van beide. Ik ben niet de snelste van het team maar vind hier wel altijd mijn weg in. Sta toch vaak wel op de goede plek en vul hierbij mijn andere teamgenoten (denk ik) wel goed aan.
  Wat zijn je sterke punten? Ik ben wel sterk onder de paal, weet daarin vaak andere mensen vrij te spelen. Ook sta ik hier wel is tegen een heer dat vind ik juist wel leuk haha die zijn lekker fysiek.
  Aan welke punten moet jij nog werken? Na 5 maanden even niet gekorfbald te hebben en nu ik weer net begonnen ben moet ik weer werken aan ALLES 😉
  Heb jij vaste rituelen voor een wedstrijd? Ik moet altijd 10x plassen voor de wedstrijd maar geen gekke rituelen ofzo.
  Wat is jouw speciale korfbal-moment waar je goede herinneringen aan hebt? Dat is dan denk ik toch wel de vele kampioenwedstrijden waarbij we naar het NK mochten.
  Heb je nog andere hobby’s naast het korfballen? Ik vind sporten in de sportschool leuk, met vrienden gezellig avondje wat drinken.
  Heb je nog tips voor een mooi boek/serie/film? Ik kijk altijd super veel series door elkaar maar orange is the new black en You zijn wel de series die ik nu het meeste volg en heb gekeken.
  Wat is jou grootste blunder tijdens je korfbalcarrière? Uhm dat is even nadenken. Wat ik me kan herinneren is dat ik wel een keer tijdens een wedstrijd de scheidsrechter totaal niet zag en over hem heen gevallen ben. Vraag me nu niet hoe haha.
  Wat bestel jij het liefst in de kantine of wat mis je nog in de kantine? Tosti’s en AA, verder mis ik niet echt iets denk ik.
  In welke sport zou jij een topsporter willen zijn en waarom? (Korfbal mag niet genoemd worden) Ik bak echt niks van voetbal maar het zou mij wel leuk lijken in de grote stadions met al dat publiek.
  Welke (oud)speler binnen onze club zie jij als een voorbeeld en waarom? Ik vond het vroeger altijd sowieso heel leuk om naar het 1e/2e te gaan om te kijken. Daar keek ik tegen iedereen wel op eigenlijk ik was toen zo jong nog.
  Welk doelpunt staat bovenaan in jouw lijst mooiste doelpunten ooit? Ik mocht een keer meedoen met het 2e toen ik nog in de A1 zat. Deze wedstrijd was volgens mij tegen Amecitia. De week ervoor speelde ze uit en toen stond ik tegen een dame en die was lekker fel en zaten helemaal in de wedstrijd. En mochten elkaar niet bepaald 😉 De week erop moest het 2e thuis en speelde ze weer tegen hun en werd ik ook gevraagd of ik hier ook reserve wilde zitten. Ik had die dame al gezien en hoopte stiekem toch wel dat als ik erin zo mogen weer tegen haar zou staan. Dit gebeurde ook. Het was een hele spannende wedstrijd en hadden nog maar 1 minuut en stonden met 1 doelpunt achter. We gingen uitspelen, er stond iemand in de rebound en ik stond in het voorveld met de bal en dacht als ik nu heel hard schiet houden we hem over. Nou joehoe ik scoorde, dit voelde zo goed iedereen juichte heel hard en toen maakte ik dus de gelijkmaker. Het leukste misschien vond ik nog wel die tegenstander die meid haar gezicht.
  Wat wil je nog bereiken met korfbal en waarom? Speel je liever in de zaal of op het veld? Ik denk dat dit antwoord niemand echt verbaasd maar zeker wel de zaal.
  Hoe heette je 1e huisdier? Dat was Jill, echt zo een lieve hond die geen vlieg kwaad deed.
  Wat staat er nog op jouw bucketlist? Ik heb al heeel lang op mijn bucketlist staan: parachutespringen. Ik ga dit deze zomer doen!
  Wat kun je niet maar zou je nog heel graag willen leren/ontdekken? (denk aan beroep, dagelijks leven, hobby’s) Dat ik straks mijn diploma heb en eindelijk als verpleegkundige ergens aan de slag kan. En niet meer afhankelijk hoef te zijn en naar school moet.
  Als je nu hoofdcoach mocht worden van elke korfbalclub in Nederland, welke zou dat dan zijn en waarom? Een hoofdcoach worden is echt niks voor mij haha.
  Als je kon tijdreizen, waar zou jij dan heen gaan? Ik wil nog wel een keer terug in de tijd alles gaat al zo snel. Dan kan ik alle dierbaren nog een keer zien en weet ik het weer hoe het was om zo klein te zijn.
  Als je nog maar 1 ding kon eten voor de rest van je leven, wat zou dat zijn en waarom? Oeh, dat zou dat denk ik een lekkere pasta pesto zijn zo lekker ik eet dat het liefste een paar keer per week.
  Een dilemma op dinsdag: je draagt alleen maar kleding met tijgerprint of iedere zaterdagavond speel je bingo in een bejaardentehuis. Doe mij maar kleding met tijgerprint, dat vind ik soms nog best leuk ook. Bingo heb ik al zo vaak gedaan ;)
  Als je een carrièreswitch moet maken, welk beroep zou dan graag willen uitoefenen? Ik heb nog geen vaste baan natuurlijk maar iets richting Fysiotherapeut lijkt mij ook heel leuk.
  Noem 1 speler waar je samen mee gespeeld hebt, die je het liefst voor altijd in je vak wilt houden. En waarom? Uhhh, ik ben even weggeweest en nu speel ik pas net in het 2e dus kan dat nog niet echt zeggen.
  Wat zou je doen met 1 miljoen? Een dik huis kopen.
  Wie is je favoriete artiest? Ik luister echt van alles dus niet echt een favoriet.
  Waar zou je willen wonen, behalve Nederland? Lekker ergens waar de zon het hele jaar schijnt en het nooit slecht weer is.
  Hoe ziet jouw leukste teamuitje eruit? Ergens eten/drinken samen en daarna iets van een activiteit ofzo.
  Heb jij nog een leuke vraag voor de volgende selectiespeler? Wat is je guilty pleasure?