• Vandaag de laatste in de rij en ik moet zeggen, het is mij er wel eentje hoor… Hij kon niet wachten en zeurde er elke week om… "Wanneer mag ik nou, ben ik al aan de beurt", maar eindelijk mocht hij de bal op pakken. We hopen dat jullie door middel van deze rubriek een beter beeld hebben gekregen van de selectiespelers en het leuk vonden om dit te lezen.

  De selectie heeft de komende 2 weken geen wedstrijden, de volgende thuiswedstrijden staan zaterdag 11 maart gepland. Zowel het 2e als het 1e moeten dan tegen AKC uit Almelo. Voor beide teams een belangrijk potje tegen degradatie. Wanneer beide teams de punten in Apeldoorn houden zetten ze grote stap voor handhaving. Dus graag zien wij jullie op 11 maart in Zuiderpark! Veel leesplezier met de laatste bal!

  Wat is je volledige naam: Luc Rigter
  Wat is je leeftijd: 32
  Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk in de technische dienst bij DS Smith
  Omschrijf je zelf in maximaal 5 woorden. Koppig, koppig, koppig, koppig en koppig
  Sinds wanneer korfbal je en waarom? Ik ben rond mijn 10e begonnen via schoolkorfbal en Raoul.
  Wat vind je het leukst aan korfballen? Toch wel het standaard antwoord, dat het een gemengd spelletje is. Maar ook na de wedstrijd dat iedereen zich mengt en er niet echt vaste groepjes zijn.
  Hoe ziet je korfbalcarrière er tot op heden uit? Op elk niveau gespeeld van breedtekorfbal tot het NK, in de D-tjes begonnen daarna elk team doorlopen van een C3 tot een A1, bij mij kwam talent wat later opzetten.
  Welke vrijwilligerstaak/-taken doe je of heb je gedaan? Ik heb ooit een jaar of 3 trainen gegeven, verder ben ik niet te beroerd om ergens mee te helpen.
  Welke vrijwilligerstaak zou je ooit nog wel eens willen doen? Niet echt iets specifieks, je kunt me overal wel voor bellen.
  Wat voor type speler ben jij? Een rebounder met een fantastisch schot ( maar waarschijnlijk ben ik de enige die dat vind).
  Wat zijn je sterke punten? Het rebounden en uit het niets een doelpunt maken.
  Aan welke punten moet jij nog werken? Ik zou soms wel iets meer geduld op kunnen brengen voor mijn teamgenoten.
  Heb jij vaste rituelen voor een wedstrijd? Ik hink altijd 3 keer op mijn rechterbeen voordat ik het veld betreed.
  Wat is jouw speciale korfbal-moment waar je goede herinneringen aan hebt? Het laatste kampioenschap met Atalante en het meedoen aan het Youth World Cup in ons eigen Zuiderpark.
  Heb je nog andere hobby’s naast het korfballen? Ik mag graag uit eten gaan.
  Heb je nog tips voor een mooi boek/serie/film? Film - The Departed, Serie - Clarksons Farm.
  Wat is jou grootste blunder tijdens je korfbalcarrière? Ik heb ooit een eigen doelpunt gemaakt en als het goed is staat deze nog op video.
  Wat bestel jij het liefst in de kantine of wat mis je nog in de kantine? Misschien kunnen we contact opnemen met Bay-lu voor loempia's?
  In welke sport zou jij een topsporter willen zijn en waarom? (Korfbal mag niet genoemd worden) Ik mag graag kijken naar Moto-gp dus motorcoureur.
  Welke (oud)speler binnen onze club zie jij als een voorbeeld en waarom? Ik heb niet echt een voorbeeld, ik vind dat iedereen die zich inzet een voorbeeld kan zijn voor velen.
  Welk doelpunt staat bovenaan in jouw lijst mooiste doelpunten ooit? Heb je even? Anders zou ik zeggen kom aankomende wedstrijd maar even kijken...
  Wat wil je nog bereiken met korfbal en waarom? Een kampioenschap is natuurlijk altijd mooi om te vieren.
  Speel je liever in de zaal of op het veld? Als een van de weinige moet ik zeggen veld.
  Hoe heette je 1e huisdier? Flip, een zwart witte kater
  Wat staat er nog op jouw bucketlist? Ik zou nog een keer willen zwemmen met zeekoeien in Costa-Rica, op dit moment train ik alleen nog maar met ze op dinsdag en donderdagavond.
  Wat kun je niet maar zou je nog heel graag willen leren/ontdekken? (denk aan beroep, dagelijks leven, hobby’s) Ik zou graag saxofoon willen leren spelen.
  Als je nu hoofdcoach mocht worden van elke korfbalclub in Nederland, welke zou dat dan zijn en waarom? Ook al denk ik dat de functie hoofdcoach niet echt bij me past, kunnen ze me altijd bellen zolang het maar goed betaald.
  Als je kon tijdreizen, waar zou jij dan heen gaan? Dan zou ik kiezen voor de romeinse tijd, dat heb ik altijd een zeer interessante periode van de geschiedenis gevonden.
  Als je nog maar 1 ding kon eten voor de rest van je leven, wat zou dat zijn en waarom? Pannenkoeken, die kunnen hartig en zoet zijn, kan je elke kant mee op.
  Over welke speler heb jij nog een leuke anekdote? Ik zou graag mijn vrienden willen houden dus van mij krijg je niks te horen.
  Een dilemma op dinsdag: je draagt alleen maar kleding met tijgerprint of iedere zaterdagavond speel je bingo in een bejaardentehuis. Bingo natuurlijk!
  Als je een carrièreswitch moet maken, welk beroep zou dan graag willen uitoefenen? Dan zit ik toch te denken aan dierenverzorger in een dierentuin.
  Noem 1 speler waar je samen mee gespeeld hebt, die je het liefst voor altijd in je vak wilt houden. En waarom? Sjoerd Havenaar of Raoul Groen, wat die jongens met een bal kunnen is toch ongelooflijk.
  Wat zou je doen met 1 miljoen? Een mooie reis maken, deels weggeven en als er nog genoeg overblijft een vakantiehuisje kopen in Griekenland.
  Wie is je favoriete artiest? Ik heb geen favoriete artiest, kan van elke muzieksoort wel genieten mits het niet te lang duurt.
  Waar zou je willen wonen, behalve Nederland? Griekenland of Nieuw-Zeeland.
  Hoe ziet jouw leukste teamuitje eruit? Eerst lekker eten met z'n allen gevolgd door een leuke activiteit, of op vakantie met z'n allen van die 1 miljoen.
  Wat is je quilty pleasure? Film - Kung Fu Panda 1, 2 en 3 en liedje George Michael - Careless Whisper. De rest zal ik maar niet zeggen.