• Onder het motto "Hoe is het nu met..." zal er periodiek een interview komen met "oud eerste spelers" van Atalante, Steeds Hooger, Zuiderkwartier, Apollo, WWNA. Dit keer is het interview met Wout Hoegen.

Voorstelrondje:
    Naam: Wout Hoegen
    Geboortedatum: 1 juli 1949
    Geboorteplaats: Heelsum gemeente Renkum
    Ouders: Beiden Heelsummers inmiddels overleden
    Broer/zus: Twee broers , ook korfballers geworden en inmiddels ook de kinderen die korfballen bij DKOD, DVO, Ecka Arnhem

Welke teams heb je in de jeugd doorgelopen en welke hoogtepunten heb je daar mee gemaakt? Ik wilde gaan voetballen maar mocht van mijn ouders niet op zondag dus korfballen op zaterdag. Vanaf 8 jaar bij DKOD. Ik was 16 toen ik naar de B1 zou gaan. Ging niet door . Ik ging naar DKOD1. Van 16 tot 26 jaar in DKOD 1 gespeeld.

Toen kwam het echte werk om de hoek kijken, de senioren tijd! Hoe heb je dat ervaren? Prachtige tijd gehad. Bij DKOD diverse landskampioenschappen CKB meegemaakt en later in Hoofdklasse ( nu Leaque )
    Vanaf 26 t/m 36 in het 1e van Steeds Hooger.
    Diverse trainers meegemaakt : Ad Gressie erg enthousiast. Frans Grotendorst, keihard trainen en veel discipline. Ook nog onder Rinus Munnikes getraind. Kruipdoor sluipdoor over de korfbal palen.
    1e training kwam ik samen met Jan Crum om te kijken hoe het was. We moesten alleen hardlopen richting Asselsepad. Die avond geen bal gezien. Jan Crum ook nooit meer terug gezien. Hij wilde naar een korfbalclub en niet naar een atletiekclub. Ik ben gebleven en heb er geen spijt van gehad.

Had je nog speciale rituelen/bijgeloof voordat je de wedstrijd inging? Nee niet echt.

Wie waren jouw voorbeelden of mensen waar je tegen op keek? Bij DKOD de gebroeders Crum. Vooral Bart en Ben ( de latere bondscoach ). Samen te spelen met hen was geweldig en heel leerzaam.

Welke wedstrijd(en) zal je altijd bij blijven en waarom? Wedstrijden om het landskampioenschap bij DKOD en speciaal de wedstrijden tegen PKC

Welke (mede)spelers zal je niet zo snel vergeten en waarom? Bij DKOD de broers Crum ( 5 ) en bij Steeds Hooger Edith van Gerrevink en Leida Jansen.

En wat als je ook tegenstanders mocht kiezen? Te veel om op te noemen. Had hekel aan tegenstanders waarvan je dacht waarom staat hij in het 1e team. Meestal merkte je dat even later en wist je waarom ze er in stonden..

Heb je nog speciale contacten/vriendschappen overgehouden aan je korfbaltijd? Heel veel. Was zowel in Heelsum als in Apeldoorn geweldige tijd.

Wat heb je naast spelen nog meer betekent voor de club? Jeugdbestuur, gewone bestuur, trainer en coach van diverse jeudteams ( heel veel plezier aan gehad ), jubileum commissie met uitvoering van cabaretgroep in oude Sparta fabriek. Samen met Marco v.d. Waal regelen van jubileum. ( was erg leuk maar kostte ook heel veel tijd.)

Ben nu nog steeds betrokken bij de club? Zo ja wat? Nu toeschouwer. Al mijn kleinkinderen voetballen en het is leuk om daar naar toe te gaan. Jammer dat 1e nu op zaterdag speelt. Ik kan alleen maar dingen bedenken die dit besluit NIET ondersteunen
    Wat zou je de club meegeven? De fusie heeft de club goed gedaan. Het is leuk op het veld. De prestaties zijn goed maar af en toe wisselvallig. Doorgaan op ingeslagen weg. Zou mooi zijn als er een eigen sporthal zou komen.

Bijgevoegde foto’s
    Foto 1:Kampioenteam DKOD

Foto 2: Team waarin ik bij Steeds Hooger begon:

Pa Weij, Bertus van Gerrevin, Arend Steenbergen, Ad Gressie, Ben van Verseveld, Eddy van Essen Bert Arends, Corrie van de Berg, Marie Biemolt, Karen Holm, Jeanne , Edith Luiten, Hennie van Gerrevink en Nel van Verseveld.

Foto 3: Hoofdklasse ( toen hoogste klasse ) team:

Frans Grotendorst, Jaap Kleinpaste, Leida Janssen, Harry Meijer, Ineke v.d. Meer, Pa Weij, Edith van Gerrevink, Frank Hofland, Karen Holm en ik,

Foto 4: Een mooie aktiefoto van Edith Luiten met mij in een spannende wedstrijd tegen Rohda Amsterdam in een overvolle sporthal Zuiderpark: