• 23-10-18 en 24-10-18 is het weer zover. De talenten van KV Apeldoorn hebben een RTC/OOST toernooi! We hebben het natuurlijk over Zilla Heijink, Noah Koers en Boaz Heijink!
    We wensen deze toppers heel veel succes!

We hebben ook nog een leuke interview met deze talenten weten te regelen, veel lees plezier!

Wil jij nou ook een handtekening of op de foto met deze toppers, grijp je kans en kom ze aanmoedigen in Dordrecht!

Voorstelrondje:
    Zilla: Hallo mijn naam is Zilla Heijink. Ik ben geboren op 5 December 2005 in Apeldoorn. Mijn gezin bestaat uit mijn Vader (Henri), moeder (Sabina) en Broer (Boaz).
    Noah: Hallo mijn naam is Noah Koers. Ik ben geboren op 26 juni 2004 in Apeldoorn. Mijn gezin bestaat uit mijn vader, moeder en 5 andere broertjes en zusjes.
    Boaz: Hallo mijn naam is Boaz Heijink. Ik ben geboren op 28 september 2003 in Apeldoorn. Mijn gezin bestaat uit Vader (Henri), moeder (Sabina) en zusje (Zilla)

Hoe ben je in aanraking gekomen met korfbal en hoe oud was je toen?
    Zilla: Boaz (mijn broer) zat al op korfbal en ik ging vaak kijken. Ik was toen 5 jaar.
    Noah: Ik ben via Daniël Nikkels in aanraking gekomen met korfbal. Ik ben een keer met hem mee geweest naar de training en vond het meteen heel erg leuk. Ik was toen 4/5 jaar oud.
    Boaz: Ik korfbal nu al 6 jaar. En ik ben aan de sport gekomen omdat ik toen een vriendinnetje had (Isa Sloof uit de A1). En die zat al op korfbal en had een keer een spelletjesmiddag bij korfbal. Ik was mee en vond het erg leuk, toen ben ik gaan trainen en begonnen met korfbal.

Welk team speel je nu?
    Zilla: C1 en RTC Randmeren U15
    Noah: B1 en RTC Randmeren U15
    Boaz: A1 en Oost U17

Wat betekent korfbal voor jouw?
    Zilla: Korfbal is voor mij heel belangrijk omdat het mijn hobby is en ik wil graag steeds beter worden. Ik vind het leuk dat het een gemengde sport is.
    Noah: Korfbal betekent heel veel voor mij omdat ik hier gewoon al mijn energie in kan stoppen.
    Boaz: Korfbal betekent heel veel voor mij. Ik ben elke dag op de club, zelf trainen en training geven aan de D2. Erg leuk en erg gezellig met de kids.

Hoe vind je het dat je in RTC/oost zit?
    Zilla: Ik vind het een eer dat ik ben geselecteerd. Ik kan daar veel leren om een betere korfballer te worden.
    Noah: Ik vindt het leuk om in RTC te zitten want hierdoor wordt er op andere manieren getraind en langer
    Boaz: Ik vind het erg leuk dat ik in de selectie Oost zit. Het is heel erg leerzaam en ook gezellig. De trainingen zijn erg zwaar dus het vraagt wel wat van je. En het is natuurlijk ook niet om de hoek.

Wat laat je ervoor en wat doe je er voor?
    Zilla: Ik zorg dat ik fit ben, ik goed slaap voor een wedstrijd, ik doe m’n uiterste best. Ik oefen thuis regelmatig met schieten.
    Noah: Ik probeer gewoon een zo goed mogelijke conditie te behouden en ik laat er nu nog eigenlijk niet echt iets voor.
    Boaz: Ik laat er nu nog niet echt iets voor maar ik zorg altijd dat ik fit blijf zodat ik conditioneel goed ben en er altijd 200% voor kan gaan.

Wat zijn je sterke en zwakke punten?
    Zilla: Ik kan hard rennen en heb een goede conditie.
    Vind ik lastig om over mezelf te zeggen. Mijn zwakke punt is dat ik meer in mezelf moet geloven qua korfbalspel.
    Noah: Zwakste punt is mijn schot en sterkste punt is doorloopballen.
    Boaz: Mijn sterke kant bij de A1 is mijn schot en mijn conditie want ik hou het allemaal best wel makkelijk vol. Bij Oost is mijn sterke kant dat ik veel verdedigende rebounds pak, sprongkracht en mijn snelheid kan af en toe ook handig zijn. Zwakke kanten zijn dat ik voornamelijk op mijn rechter been schiet, en als ik op mijn linker been schiet ben ik meer uit balans.

Wie is/zijn je korfbalheld(en) en waarom?
    Zilla: Renee Havenaar is mijn grote voorbeeld, zij was vroeger mijn trainster, van haar heb ik veel geleerd. Ik vind het leuk om naar haar te kijken. Daar leer ik veel van.
    Noah: Nick Pikaar! Ik vindt zijn speel kunst gewoon heel goed.
    Boaz: Ik vind het erg leuk om naar Daan Preuninger uit het 1e van Fortuna te kijken. Hij heeft een mooi schot en kan hele mooie acties maken.

Wat hoop je te bereiken in je korfbalcarrière?
    Zilla: Ik hoop dat ik later in het 1e zit, samen met mijn broer Boaz.
    Noah: Ik hoop gewoon dat ik later lekker kan door korfballen en dat ik niet hoef te stoppen!
    Boaz: Ik hoop in mijn carrière de overgangsklasse te bereiken met mijn eigen club. Met mijn vrienden te blijven spelen. En later in het eerste komen met mijn vriendin (Ilse van der Waal).

Interview door Lissa Dibbink.