• Dit keer is het de beurt aan Willem Kelder! Een inmiddels ervaren trainer die samen met 2 jonge broekies onze D1 onder hun hoede hebben.

  1. Heb je zelf ook gekorfbald of korfbal je nog? In welk team speel je op dit moment? Wie zijn je trainers?
  Dit 

  Ben op 6 jarige leeftijd begonnen bij de Welpen van ZKC ’31 in Zaandam. Uiteindelijk na nog paar jaar in de selectie te hebben gespeeld vanwege mijn werk gestopt. Na mijn verhuizing naar Apeldoorn ben ik bij Atalante gaan korfballen. Na de fusie nog paar jaar in het beste en gezelligste team van KV Apeldoorn (Zondag 1) gespeeld. Dit seizoen is het eerste jaar dat ik zelf niet meer korfbal.

  2. Ben je al lang betrokken bij korfbal? En waarom heb je voor korfbal gekozen?

  Vanaf kleins af aan dus al betrokken bij de korfbal. Mijn ouders vonden het na het kennismaken met korfbal (via schoolkorfbal) leuk dat het een gemengde sport is. Ben dus blij dat mijn ouders deze keus hebben gemaakt.

  3. Heb je nog familieleden die korfballen?

  Mijn broertje en zusje hebben ook gekorfbald, mijn tweelingbroer korfbalt nog steeds bij KVZ (Zaandam). Verder heeft mijn vrouw (bijna) altijd bij mij in het team gezeten. Verder nog een neefje bij KVZ en uiteraard mijn oudste dochter bij Kv Apeldoorn.

  4. Ben je al lang trainer? Hoe ziet je trainerscarrière er tot nu toe uit?

  Heb in het verleden bij Atalante een jaar de A-junioren getraind. Nu voor het derde jaar jeugdtrainer bij achtereenvolgens de E2 , E1 en D1.

  5. Waarom ben je trainer geworden? En wat vind je leuk aan training geven?

  Als ouder langs de kant zittend bij de training mijn hulp aangeboden bij de toenmalige trainers van de E2, en uiteindelijk dus niet meer weggegaan. Het leuke aan training geven vind ik dat je de kinderen elke keer weer mooie stappen ziet maken en zich blijven verbeteren.

  6. Wat vind je het lastigste aan training geven of coachen?

  Om de trainingsstof afwisselend te houden zodat het niet elke keer de zelfde oefeningen zijn.

  7. Waarom train je je huidige team en wat is er leuk aan dit team?

  Omdat mijn eigen dochter hier in speelt (wel net zo makkelijk). Wilde best een team blijven trainen maar dan wel waar zij in speelt. Het is een leuk team waarbij de een net op korfbal zit en de ander al vanaf kleins af aan. De verschillen zijn hierdoor groot maar dat is dus een leuke uitdaging.

  8. Wat wil je dit jaar bereiken met je team?

  Belangrijkste vind ik dat iedereen plezier in korfbal blijft houden. Hoop aan t einde van het seizoen dat ieder op zijn/haar niveau flinke stappen heeft kunnen maken om verder te kunnen komen in deze fantastische sport.

  9. Heb je nog ambities als trainer? Wil je nog een bepaald team trainen/coachen?

  Heb verder geen ambities als trainer.

  10. Noem 1 korfbaloefening die jezelf het leukst vindt.

  Vond zelf altijd het partijtje het leukst. Wat ik het minst leuk vond waren de doorloopballen.

  11. Welke herinnering vergeet je niet meer als speler of als coach?

  De vele gezellige jaren die ik heb mogen korfballen met de daarbij horende kampioenschappen blijven altijd een goede herinnering. Maar 1 ding zal me altijd bij blijven: Strafworpen was niet echt mijn sterkste punt maar om 1 of andere reden moest ik ze in het 2e van Atalante toch altijd nemen. Na mijn (volgens mij) derde misser hoorde ik vanuit het andere vak : “Gaat steeds beter Willem!” Dat kreeg ondanks de frustratie toch een hele grote glimlach op mijn gezicht.

  12. Naast het korfballen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Welke activiteit vind of vond je erg leuk om aan deel te nemen?

  Mocht afgelopen jaar voor het eerst mee als leiding van het jeugdkamp. Voor de kinderen iets om het hele jaar naar uit te kijken.

  13. Waarom moet iedere speler/ouder een vrijwilligersklus doen?

  Om de club draaiende te houden kunnen we elk handje goed gebruiken. Het is belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt, ook al is het met iets kleins zoals een bardienst of zaalwacht.

  14. Heb jij nog een favoriete korfballer?

  Vroeger was dit Martin Kiers (speelde in het eerste van ZKC ’31) waar ik als klein Willempje tegen op keek. Tegenwoordig is dit Dewi Kelder uit de D1!

  15. Volg je alle wedstrijden van KV Apeldoorn 1 (of andere wedstrijden) Zo nee, waarom niet?

  Thuiswedstrijden probeer ik zoveel mogelijk te zien.

  16. Heb je een favoriete sporter/sportclub/sport naast het korfballen/KV Apeldoorn?

  Hou naast korfbal van voetbal. Mijn favoriete club is Ajax, wat dus dit seizoen minder leuk is om naar te kijken.

  17. Wat houdt je in het dagelijks leven bezig (werk, hobby’s)?

  Ik werk als machinist van een mobiele hijskraan bij Kuiphuis Kraanverhuur in Twello. Sporten blijft een grote hobby, inmiddels is dit voornamelijk bootcamp, fitness en hardlopen wanneer ik daar nog tijd voor kan vinden.