• Vandaag maken we kennis met Noor Gerritsen, één van de jongste jeugdtrainers binnen het trainersgilde van KV Apeldoorn.

  1. Heb je zelf ook gekorfbald of korfbal je nog? In welk team speel je op dit moment? Wie zijn je trainers?
  Op dit moment speel ik in de B1! Mijn trainers zijn Suus N, Suus S en Boaz.
  2. Ben je al lang betrokken bij korfbal? En waarom heb je voor korfbal gekozen?
  Ik ben begonnen bij de kangoeroes sinds dat ik ongeveer 4 was. Ik heb voor korfbal gekozen omdat mijn ouders het ook allebei speelden. Ik vond het altijd leuk om mee te gaan naar hun wedstrijden en zo ben ik dus zelf ook gaan korfballen.
  3. Heb je nog familieleden die korfballen?
  Nee, op dit moment heb ik geen korfballende familieleden meer. Alleen af en toe doet mijn vader nog met een wedstrijdje mee.
  4. Ben je al lang trainer? Hoe ziet je trainerscarrière er tot nu toe uit?
  Dit is nu mijn tweede seizoen dat ik trainer ben en ik vind het erg leuk! Vorig seizoen deed ik samen met Koen de E2 en dit seizoen doen we samen de E1.
  5. Waarom ben je trainer geworden? En wat vind je leuk aan training geven?
  Ik zat er al een tijdje over na te denken om trainen te gaan geven, omdat me dat altijd al leuk leek. Ik wou het graag samen met iemand doen dus besloten Koen en ik om samen een teampje trainen te gaan geven. Het leuke aan trainen geven vind ik dat je de kinderen nieuwe dingen leert en op dingen traint waardoor ze uiteindelijk beter worden. Ook is het natuurlijk heel leuk als de kinderen plezier hebben en de motivatie hebben om echt beter te worden
  6. Wat vind je het lastigste aan training geven of coachen?
  Het lastige aan trainen geven vind ik om nieuwe oefeningen te verzinnen. Veel oefeningen heb je dan al in een training gedaan en om nou echt iets origineels te verzinnen is soms lastig.
  7. Waarom train je je huidige team en wat is er leuk aan dit team?
  Ik train de E’tjes omdat ik vind dat de leukste teams. Daar kan je de kinderen nieuwe dingen leren en hun basis uitbreiden. Ik vind de E1 een heel leuk team, omdat het heel gezellig is en ze hebben een goede inzet, meestal dan!
  8. Wat wil je dit jaar bereiken met je team?
  Dit jaar hoop ik te bereiken dat iedereen zich persoonlijk heeft ontwikkeld en dat we dingen terug zien wat we ze hebben geleerd en waar we op getraind hebben. Kampioen worden is altijd leuk, maar daar moeten we dan heel hard voor werken.
  9. Heb je nog ambities als trainer? Wil je nog een bepaald team trainen/coachen?
  Ik zou door willen gaan met trainen geven als dat lukt met school! Het liefste zou ik dan de E’tjes blijven trainen geven.
  10. Noem 1 korfbaloefening die jezelf het leukst vindt.
  Met trainen geven vind ik Koningskorf altijd een leuke oefening! Je hebt dan bijvoorbeeld 3 palen op een rij en de laatste paal heeft een oranje schutterskorf. Drie mensen gaan schieten en als je scoort ga je naar de volgende paal en “stuur” je de persoon die bij die paal staat weg. Die gaat dan een paal terug. Als ik zelf train vind ik partijtje altijd het leukste!
  11. Welke herinnering vergeet je niet meer als speler of als coach?
  Als speler ga ik de playoffs spelen niet meer vergeten! Dat was een hele leuke en spannende ervaring. Als coach heb ik niet echt een ervaring.
  12. Naast het korfballen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Welke activiteit vind of vond je erg leuk om aan deel te nemen?
  De leukste activiteit vind ik toch echt wel het kamp! Daar kijk ik altijd het hele jaar naar uit. Het is altijd super gezellig en altijd hele leuke spellen. Ik zou het echt zeker aanraden aan iedereen om mee te gaan!
  13. Waarom moet iedere speler/ouder een vrijwilligersklus doen?
  Als niemand een vrijwilligers klus zou doen zou er bijna niks zijn. De teams hebben geen trainers, wedstrijd kunnen niet worden gespeeld omdat er geen scheidsrechter is, de kantine zou dicht zijn en zo kan je nog wel even door gaan. Als elke speler en ouder iets zou doen kunnen we met z’n allen ervoor zorgen dat al deze taken worden voorzien. Het is dus belangrijk dat er veel vrijwilligers zijn.
  14. Heb jij nog een favoriete korfballer?
  Nee ik heb eigenlijk niet echt een favoriete korfballer. Ik vind heel veel spelers goed waar ik zeker naar op kijk.
  15. Volg je alle wedstrijden van KV Apeldoorn 1 (of andere wedstrijden) Zo nee, waarom niet?
  Zaterdag is eigenlijk altijd de korfbaldag met coachen, zelf spelen en wedstrijden kijken. Altijd als ik kan kijk ik het 1ste.
  16. Heb je een favoriete sporter/sportclub/sport naast het korfballen/KV Apeldoorn?
  Nee die heb ik eigenlijk niet, ik blijf korfbal het leukste vinden!
  17. Wat houdt je in het dagelijks leven bezig (werk, hobby’s)?
  Ik zit nu in vwo 4 op Walterbosch dus ik zit vooral elke dag lang op school. In mijn vrije tijd doe ik het liefst iets gezellig met m’n vrienden.