• Nieuwe club, nieuwe kansen. Daar hoort ook de vraag bij of we met de selectieteams op de zaterdag of zondag gaan spelen. We zijn ons ervan bewust dat de eerder ingezette koers om de selectie op zaterdag te laten korfballen, onvoldoende was doordacht en te vroeg gecommuniceerd. Kortom, een goede les voor ons als bestuur. Maar ondanks de verschillende meningen, zijn wij blij om te zien hoe betrokken iedereen is. Uiteindelijk moeten we het samen doen.

We hebben alle plus en minpunten tegenover elkaar gezet. Want waar krijg je mee te maken als je besluit om met de selectieteams op de zaterdag te gaan spelen:

• Welke keuze er ook gemaakt wordt, wedstrijden op zaterdag blijven altijd. Want ook in een zondagcompetitie heb je te maken met zaterdagclubs. Het blijft een uitdaging, ongeacht de dag, om te zorgen dat de selectie, maar ook de andere teams, genoeg wissels/reservespelers hebben.

• Uiteraard heeft de keuze om op zaterdag te spelen ook invloed op de jeugdteams. Maar als we nu kijken naar de selectie, zijn er een beperkt aantal spelers die jeugdwedstrijden fluiten of jeugdteams coachen. Hier zien wij dus kansen liggen om nog meer selectiespelers bij de jeugdteams te betrekken en hun voorbeeldfunctie nog beter tot zijn recht te laten komen

• De kantineopbrengsten laat ons verschillende kanten zien wanneer we de omzet in de zaal en op het veld met elkaar vergelijken. Een leuke uitdaging om te kijken hoe we zowel in de zaal als op het veld goed kunnen blijven draaien. Ongeacht de keuze om op zaterdag of zondag te spelen.

• Tijdens de JAV hebben we het al gehad over de clubbeleving. Vooral de oudere generatie kiest voor zondag. We hebben daarom ook nog een poll op de website geplaatst, zodat iedereen zijn stem hier ook nog kon geven. Een groot aantal mensen heeft de poll ingevuld maar het is moeilijk om hier conclusies aan te verbinden.

Wordt het dan zaterdag of zondag?
    Het mooiste was geweest, wanneer de belangrijkste beslispunten om te kiezen voor zaterdag of zondag, grote verschillen aantonen. Maar helaas is dat niet zo, waardoor de keuze lastig blijft. Toch zien we als bestuur veel kansen wanneer we op zaterdag gaan spelen. Kijkend naar de korfbalwereld en naar de informatie vanuit het KNKV zien we dat spelen op zaterdag een steeds groter aandeel krijgt. En natuurlijk zijn er ook uitdagingen, maar zeker geen uitdagingen die we niet aankunnen. We kiezen er daarom voor om de selectie toch op zaterdag te laten spelen. Nu teruggaan naar zondag om straks weer terug te gaan naar de zaterdag, zien wij niet zitten. We zetten nu een stap met het oog op de toekomst.