• Zoals eerder aangekondigd mogen de trainingen voor onze jeugdploegen t/m de leeftijd van 18 jaar weer beginnen. Wij gaan starten vanaf maandag 11 mei via onderstaande schema.

Wel zijn we door de Corona-crisis gebonden aan de nodige richtlijnen en adviezen vanuit het RIVM, NOC/NSF en het KNKV sportprotocol, om zo veilig mogelijk te kunnen trainen met zoveel mogelijk beperkende maatregelen voor besmetting met betrekking tot COVID 19. Hierop zal de gemeente ook handhaven.

Zo moeten we te allen tijde een onderlinge tussenruimte van minimaal 1,5 meter hanteren en zullen we maatregelen moeten nemen bij de toegang en uitgang van onze accommodatie. Daarnaast zal er een ‘Kiss & Ride’ procedure gevolgd moeten worden door ouders die jonge spelers met de auto komen brengen naar de training (Zie routekaart onderaan).

Hieronder geven we de procedure aan voor de ouders/verzorgers en spelers hoe om te gaan met de toegang en het verlaten van de accommodatie waarbij ook sommige regels opgenomen zijn die gelden tijdens de trainingen en wisselmomenten tussen de verschillende trainingsgroepen.

Algemene richtlijnen

• Kom alleen naar de sportaccommodatie als je training hebt;

• Ga voordat je naar het veld komt thuis naar het toilet.

• Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.

• Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training op de accommodatie en ga direct na het trainen naar huis.

• Vanuit de verenigingen zijn er 3 Corona-coördinatoren (herkenbaar aan de gele hesjes) op locatie aanwezig en dienen als vraagbaak en om alles in goede banen te leiden en controle te houden voor handhaving regels bij de toegang en op het veld. De coördinatoren zijn namens het bestuur bevoegd om acties te ondernemen voor het waarborgen van de veiligheid.

• Volg de aanwijzingen van de Corona-coördinatoren en de trainers op.

• Als ouder/verzorger heb je geen toegang tot de sportaccommodatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van je kind(eren).

• Via de Corona-coördinatoren is EHBO-materiaal en de AED beschikbaar.

Algemene richtlijnen (vervolg)

• Clubhuis en kleedkamers zijn gesloten, dus het omkleden en douchen vindt thuis plaats.

• Desinfectiemiddelen en gelegenheid om de handen te wassen zijn aanwezig op het veld.

• Houd 1,5 meter onderlinge afstand en schudt geen handen.

• Volg de bewegwijzering op de accommodatie.

• Maak tijdens het sporten zoveel mogelijk gebruik van eigen materiaal zoals sportkleding en bidons.

• Wisseling van sport/straatschoenen en trainingsjack/jas bij de dug-out van je trainingsveld.

• Na elke trainingsavond worden alle veel gebruikte materialen ontsmet en gereinigd met desinfectiemiddel of water en zeep

• Jonge jeugdspelers t/m 12 jaar mogen tijdens hun trainingen op het speelveld dichterbij komen dan 1,5 meter

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).

• Blijf thuis als iemand in je huis koorts heeft (vanaf 38°) en/of benauwdheid;

• Volg altijd de aanwijzingen op van de vereniging, bijvoorbeeld van de trainers, begeleiders en/of Corona-coördinatoren.

• Indien men zich niet houdt aan de richtlijnen en aanwijzingen kan de toegang tot de accommodatie per direct worden ontzegd en wordt hiervan melding gemaakt aan het Bestuur.

Spelers op de fiets naar het veld:

• Toegang voor fietsers via het grote hek (bij de zendmast)

• Stallen van fietsen op de toegewezen zone/vakken en houd hierbij voldoende onderlinge afstand

• Was daarna gelijk je handen minimaal 20 seconden met water en zeep bij de daarvoor ingerichte wasgelegenheid bij het beachvolleybal veld

• Verlaat na het trainen het terrein via het grote hek bij de zendmast, maar was na afloop van je training eerst je handen nogmaals bij de wasgelegenheid.

Ouders/verzorgers met de auto (halen en brengen jonge jeugd)

• Verplichte/dringend gewenste rijroute vanaf de Asselsestraat en toegang sportpark langs SV Orderbos , sportpark nr 35 en Robur’58 naar onze accommodatie om ‘Kiss & Ride” mogelijk te maken. (gele route op kaart)

• Het brengen van de kinderen middels de ‘Kiss & Ride’- strook bij het kleine hek (hoofdingang). Hier kunnen de spelers uitstappen aan de veldzijde zonder de weg te hoeven over te steken.

• Bij binnenkomst wassen de kinderen gelijk hun handen minimaal 20 seconden met water en zeep bij de daarvoor ingerichte wasgelegenheid bij het beachvolleybal veld. En na afloop van hun training nogmaals.

• Het ophalen van de kind(eren) middels de ‘Kiss & Ride’- strook op de parkeerplaats. (blauwe route op kaart)

• M.u.v. de trainers en coördinatoren wordt er verder geen gebruik gemaakt van de parkeerplaats bij het veld.

• Haal direct na de sportactiviteit je kind(eren) op bij de sportaccommodatie (ouders/verzorgers met de auto via parkeerplaats). Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.

Trainingsschema

Veld