• Versterking van vertrouwen: waarom zowel mannelijke als vrouwelijke vertrouwenspersonen cruciaal zijn

  Een vertrouwenspersoon speelt een cruciale rol binnen een korfbalvereniging, waar een veilige en respectvolle omgeving voor alle leden van groot belang is. De vertrouwenspersoon fungeert als een aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, intimidatie of andere vormen van onveiligheid.

  Het is van essentieel belang dat leden zich veilig voelen binnen de vereniging, zodat ze optimaal kunnen genieten van de korfbalsport. De vertrouwenspersoon draagt bij aan dit gevoel van veiligheid door een vertrouwelijk luisterend oor te bieden aan leden die met problemen kampen. Ze zijn er om de zorgen serieus te nemen en te begeleiden bij het vinden van passende oplossingen.

  De taken van een vertrouwenspersoon omvatten onder andere het ontvangen van meldingen over ongewenst gedrag, het waarborgen van vertrouwelijkheid, het adviseren van het bestuur over mogelijke vervolgstappen, en het informeren van de betrokkenen over hun rechten en de te volgen procedure. Door deze taken adequaat uit te voeren, draagt de vertrouwenspersoon bij aan het handhaven van een positieve en veilige sfeer binnen de korfbalvereniging.

  Suus Reep is al jaren onze vertrouwenspersoon, je kunt haar als volgt bereiken:

  Suus Reep
  E-Mail: SuusReep@gmail.com
  Tel: 06-23537689

  Mannelijke contactpersoon

  Korfbalvereniging Apeldoorn is ook op zoek naar een toegewijde en empathische mannelijke vertrouwenspersoon om ons team te versterken. Bij Korfbalvereniging Apeldoorn hechten we grote waarde aan diversiteit en inclusiviteit binnen onze vereniging. Daarom moedigen we specifiek mannen aan om te solliciteren voor deze belangrijke rol, zodat we een evenwichtige vertegenwoordiging hebben in onze ondersteunende structuur.

  Als mannelijke vertrouwenspersoon speel je een essentiƫle rol bij het creƫren van een veilige en respectvolle omgeving voor al onze leden. Je zult fungeren als aanspreekpunt voor situaties waarin leden te maken hebben met ongewenst gedrag, en je zult bijdragen aan het handhaven van een positieve sfeer binnen onze korfbalvereniging.

  Ben jij iemand die begrijpt hoe belangrijk het is om een divers en inclusief sportklimaat te bevorderen? Heb je een luisterend oor en de vaardigheden om leden te begeleiden bij uitdagingen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en samen met ons te werken aan een veilige en plezierige omgeving voor al onze leden.

  Training

  Zaterdag 9 maart wordt van 10:00-17:00 uur de training Vertrouwenscontactpersoon (VCP) in Apeldoorn georganiseerd. De training wordt gegeven door NOC*NSF en afgesloten met een bewijs van deelname.

  De training is de basis voor iedere VCP. De training wordt (inclusief lunch) kosteloos aangeboden.

  Wil je deelnemen? Meld het even aan secretariaat@kvapeldoorn.nl.